29 Ocak 2013 Salı

ÖZBEK PİLAVI


Özbek Pilavı




Malzemeler


3 Su bardağı baldo pirinç

Yarım kilo havuç
1 Kilo parça koyun eti
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı tuz ve kimyon
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
3 Su bardağı su 


Hazırlanışı
    Sıvı yağı kızdırın. Doğradığınız soğanı ilave edin. Soğan pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyin. Suyunu çekinceye kadar eti kavurun.Havuçları kibrit çöpü uzunluğunda kesin. İlave edin.Havuçları diriliğini kaybedene kadar kavurun. Salçayı ilave ettikten sonra malzemenin üzerini örtecek kadar su koyun ve etler yumuşayana dek pişirin. Ayrı bir tencereye 3 çorba kaşığı margarin ilave edin. Bir saat öncesinden ıslatılmış pirinci tencereye alın. 5 Su bardağı su ve tuz ilave edip, kimyon serpin. Pilavı ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağını kapatarak 20 dakika demlendirin.

Pilava eti ilave ederek servis yapın
AFİYET OLSUN...

23 Ocak 2013 Çarşamba

PANIK KÖFTE-MALATYA USULÜ KÖFTE


PANIK KÖFTE
Sevgili Kenan'ın olduğu aile yemeklerimizde Malatyalı olan Kenan'ın yaptığı panık köfte vazgeçilmezimiz olur.
Ellerine Sağlık Damat Kenan :)
Bu lezzetli köftenin tarifi şöyle:

Malzemeler
* 4 soğan
* 6 diş sarımsak
* 400-500  gr. köftelik bulgur
* 2 çorba kaşığı kekik
* 1.5 çorba kaşığı kuru nane
* 1.5 çorba kaşığı pulbiber
* İsteğe bağlı 3 adet sivri biber

Yapılışı
Soğanlar rondo kullanılmadan bıçakla ufak doğranır.Sarımsaklar oldukça ufak doğranır.Bunlara dahil olmak üzere tepsiye kıyma konulduktan sonra pulbiber, kekik, nane isteğe bağlı sivribiber tuz konulur.Hepsi kıymayla beraber güzelce yoğrulur.Kıyma yoğrulduktan sonra cevizden biraz daha büyük şekilde elde yuvarlandıktan sonra iki elin yardımıyla bastırılarak geniş yuvarlak bir daire haline getirilir.Yağda kızartılır.
AFİYET OLSUN


8 Ocak 2013 Salı

Çikolatalı Cheesecake




Bizim küçük kız İrem cheesecake'i çok sever. Dayanamayıp bir parçayı hemen yedi. :))


Hazırlanışı

Bisküvileri robotta parçalayıp bir kaba alıyoruz. Üzerine erimiş tereyağını döküp karıştırıyoruz. Pasta çemberinin altına yağlı kağıt sarıp fırın tepsinin içine alıyoruz. Bisküvili karışımı pasta çemberine koyup, yayıp elimizle bastırıyoruz. 

Kremanın Hazırlanışı

Karıştırma kabınaa yumurtayı kırıp şekeri döküyoruz. Unu, labne peynirini, yoğurdu, vanilyayı katıp, çırpıp, karıştırıyoruz. Bisküvili karışımın üzerine döküp, 170 derecelik fırında 15-20. dk pişiriyoruz. Fırından çıkan kekimizi soğumaya bırakıyoruz.

Çikolata Sosunun Hazırlanışı


Çikolatayı benmari usulü eritip kremayı da içine koyuyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kekimizin üzerine döküyoruz. Bir gece buzdolabında bekletiyoruz.

Not: Kekin üzerindeki çizgileri yapmak için, kaşıkla kremadan döküp kürdanla şekiller veriyoruz.

AFİYET OLSUN. 

1 Ocak 2013 Salı

Zencefilli Kurabiye



MALZEMELER
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1/3 su bardağı pekmez 
2 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yaklaşık 2 su bardağı tam buğday unu

HAZIRLANIŞI

Oda ısısında tereyağ ile esmer şekeri mikser ile iyice çırpılır. (Kurabiye hamuru hazırlarken önce yağı şekerle çırpmak hem güzel karışmasını, hem de malzemenin daha fazla un kaldırmasını sağlar. Böylece kurabiye fazla yağlı olmaz.) Yumurta ve pekmez ekleyerek mikser ile karıştırmaya devam edilir. Ayrı kapta zencefil, kabartma tozu, tarçın, tuz, un harmanlanır. Bu karışımı eleyerek sıvı karışıma eklenir. Yoğurarak elinize hafif yapışkan bir hamur haline gelene dek azar azar un eklenir. (Ancak fazla un koymayınız çünkü hamur buzdolabından kendini toplayacak) Hamur streç filme sarılıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Hamur merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. Kalıplarla kesilir. Önceden 175 derecede ısınmış fırında pişirilir. Tam soğuyunca kalıpdan çıkarılır. Daha sonra şeker hamuru ile arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. 
AFİYET OLSUN.