Özbek Pilavı
Malzemeler
3 Su bardağı baldo pirinç
Yarım kilo havuç
1 Kilo parça koyun eti
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı tuz ve kimyon
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
3 Su bardağı su
Hazırlanışı
Sıvı yağı kızdırın. Doğradığınız soğanı ilave edin. Soğan pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyin. Suyunu çekinceye kadar eti kavurun.Havuçları kibrit çöpü uzunluğunda kesin. İlave edin.Havuçları diriliğini kaybedene kadar kavurun. Salçayı ilave ettikten sonra malzemenin üzerini örtecek kadar su koyun ve etler yumuşayana dek pişirin. Ayrı bir tencereye 3 çorba kaşığı margarin ilave edin. Bir saat öncesinden ıslatılmış pirinci tencereye alın. 5 Su bardağı su ve tuz ilave edip, kimyon serpin. Pilavı ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağını kapatarak 20 dakika demlendirin.
Pilava eti ilave ederek servis yapın
AFİYET OLSUN...
bu çok leziz birşeye benziyor :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım..........