1 Şubat 2013 Cuma

HAMSİLİ PİLAV

MALZEMELER
-1 kilo hamsi
-1 soğan
-Kuş üzümü
-Dolmalı Fıstık
-1 su bardağı pirinç
-Karabiber
-Yenibahar
-Tuz
-Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
-Maydonoz

YAPILIŞI
Soğanı ve dolmalık fıstığı yağda kavur.Pirinci de kavur.Yarım su bardağı sıcak su ilave et.Kuş üzümü ve baharatları koyup pişir.İçine maydonoz doğrayıp beklet.Hamsilerin kılçıklarını ayıklıyorsun.Küçük teflon tavayı biraz yağlıyorsun.Hamsileri sırt sırta verip diziyorsun.Tüm tavaı bu şekilde kaplıyorsun.Pirinçli harcı içine döküyorsum.En üzerine de hamsileri tekrar dizip pirinçler asla gözükmeyecek şekilde diziyorsun.Ocağın üzerinde bir tarafı pişince bir tabakla çevirip diğer tarafını da pişiriyorsun.Bundan sonra servis ediyorsun.
AFİYET OLSUN



2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. iadeyi ziyarete geldim.blogunuz da güzel günlerinizde ,güzel yayınlar yayınlamanız dilegiyle...

    YanıtlaSil
  2. EMİNECİM NEFİS OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK:)))

    YanıtlaSil