27 Şubat 2013 Çarşamba


YAPRAK SARMA




500 gram salamura asma yaprağı
2 su bardağı pirinç  
2 orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü

1 yemek kaşığı kuru nane

 1 silme çay kaşığı yenibahar

 1 silme çay kaşığı tarçın

 1 tatlı kaşığı toz şeker

 Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı

Tuz


Yapılışı

Zeytinyağı, soğan ve kuş üzümü kavrulur. Yıkanmış pirinç ilave edilir. Çok kısık ateşte 5 dakika kavrulur. Tüm baharatlar ilave edilir. Ağzı kapatılıp dinlenmeye bırakılır. (İç harcına su ilave etmiyorum. Pilav gibi pişirildiği zaman lapa olur.) Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı, sarmaların üzerine hafif geçecek kadar su ile kısık ateşte pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder