1 Ocak 2013 Salı

Zencefilli Kurabiye



MALZEMELER
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1/3 su bardağı pekmez 
2 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yaklaşık 2 su bardağı tam buğday unu

HAZIRLANIŞI

Oda ısısında tereyağ ile esmer şekeri mikser ile iyice çırpılır. (Kurabiye hamuru hazırlarken önce yağı şekerle çırpmak hem güzel karışmasını, hem de malzemenin daha fazla un kaldırmasını sağlar. Böylece kurabiye fazla yağlı olmaz.) Yumurta ve pekmez ekleyerek mikser ile karıştırmaya devam edilir. Ayrı kapta zencefil, kabartma tozu, tarçın, tuz, un harmanlanır. Bu karışımı eleyerek sıvı karışıma eklenir. Yoğurarak elinize hafif yapışkan bir hamur haline gelene dek azar azar un eklenir. (Ancak fazla un koymayınız çünkü hamur buzdolabından kendini toplayacak) Hamur streç filme sarılıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Hamur merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. Kalıplarla kesilir. Önceden 175 derecede ısınmış fırında pişirilir. Tam soğuyunca kalıpdan çıkarılır. Daha sonra şeker hamuru ile arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. 
AFİYET OLSUN.


3 yorum:

  1. ellerine sağlık canım yeni yılın kurabiyelerin tadında olsun :)
    çok ciciler çokkkkkkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizinde yeni yılınız tatlı, neşeli, sağlıklı ve bereketli olsun. sevgiler :))

      Sil