18 Şubat 2012 Cumartesi

TAS PİLAVI


İzmirden kayınvalidem geldi.Bizde yemek yapmasını rica ettik.Bizi kırmadı ve enfes yemekler yaptı.Tas kebabıda onlardan biri.Kayınvalidemin ellerine sağlık.Çok lezzetli oldu.Afiyetle yedik :)) Umarım sizde beğenirsiniz.
MALZEMELER:
Yarım kilo az yağlı kuzu kuşbaşı
1.5 su bardağı pirinç
Kekik,tuz,karabiber
Tereyağ

YAPILIŞI
Etler baharatla beraber harmanlanıp çatlamayacak bir kaseye etler konur.Ufak bir tepsiye resimdeki gibi tam ortasına yerleştirilir.Bir saat dinlenmeye bırakılır.Çok kısık ateşte yaklaşık olarak 50 dk. etler pişirilir.Et, suyunu salınca tepsinin içine pirinçler etin etrafına yerleştirilir.Tuz, tereyağ 3 su bardağı sıcak su dökülür.İyice karıştırılıp O tepsiden biraz daha büyük bir tepsi ile kapatılıp pirinçler pişer.
AFİYET OLSUN!


3 yorum: