8 Şubat 2012 Çarşamba

Karalahana Çorbası

KARALAHANA ÇORBASI
Çok sevdiğim rahmetli babaannemin tarifidir.Evlenmeden önce hiç sevmezdim evlendikten sonra bende yapmaya başladım şimdi çorbayı çok seviyorum :))Karadenizli olarak Giresunda orjinalinin bu olduğunu söyleyebilirim :)) Bu çorbaya barbunya yerine mısır yarmasıda konulabilir.Ama bana göre barbunya daha güzel.Nur içinde yat canım babaannem...

Malzemeler
Yarım demet ufak doğranmış karalahana
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1 patates-küçük küpler halinde kesilmiş-
1 orta boy bütün soğan
Yarım su bardağı mısır unu
3-4 tane kırmızı acı süs biber,tuz

Yapılışı
Doğranmış ve yıkanmış lahanalar, kaynamakta olan 8 bardak suyun içine atılıp 1 bütün soğanıda koku vermesi için içine atıyoruz.10 dk sonra patatesler ve barbunyada lahanalara ilave edilip patatesler pişene kadar kaynatıyoruz.Patateslerle beraber süs biberleride küçük küçük doğrayıp içine atıyoruz.Ardından tuz ilave ediyoruz.Mısır ununu suyla inceltip çorbaya ilave ediyoruz.5 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.İçinde soğanı çıkartıyoruz..
AFİYET OLSUN :))

4 yorum:

  1. Elinize saglik canim. Eşim Giresunlu ama ben hiç duymadım bu lezzeti. Ya da bizimkiler yapmadı yemedim.. Kaçırmışım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Giresunluyum.Eğer karalahana seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Teşekkürler :))

      Sil
  2. Ne hoş :) bende Giresun'luyum :) ellerinize saglık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Görünüşü kadar tadı da güzeldir. :))

      Sil